Städhjälp

Känner du ibland att det vore skönt att slippa städa? Det är det många som gör. För de flesta är städningen ett jobbigt moment som stjäl tid från andra saker, som att umgås med familj och vänner eller helt enkelt koppa av.

Städningen är också en vanlig anledning till konflikter i parrelationer. Något som blivit allt vanligare är att anlita städhjälp, det är många som har insett vilka fördelar detta innebär.

hand-in-a-green

Fördelar

Vad man vinner på att anlita städhjälp är främst tid. Den tid du inte lägger ned på städning är tid du kan lägga på annat, vare sig det handlar om att slappna av eller få lite extrajobb gjort. Det är vanligt att man anlitar någon som kommer cirka en gång i veckan för att ta hand om den lite tyngre städningen medan man själv plockar undan lite till vardags. Det går också att få någon som kommer både oftare och mer sällan än så. Hos exempelivs HemMiljö kan du få hemstädning i Stockholm varje vecka eller så lite som en gång i månaden. Fördelen med att anlita är att du bestämmer själv hur ofta du behöver hjälp. Något som också är vanligt är att anlita städhjälp vid ett speciellt tillfälle såsom efter en fest. De vet hur man städar snabbt och effektivt vilket gör att efterspelet till även den stökigaste av fester kan gå enkelt att få bort. Dagen efter är det skönt att få hjälp!

Många ser städningen som något enkelt som bara handlar om att få det lite snyggare hemma. Sanningen är att det är viktigt att städa för hälsorelaterade orsaker också. Ett ostädat hem kan innebära en hälsorisk då stora mängder damm kan orsaka både allergier och göra det enklare för mögel att få fäste. Det finns många saker att tänka på och just därför är det bra att ta professionell hjälp för att vara säker på att städningen utförs ordentligt och korrekt.

Vanligare än någonsin

Det senaste årtiondet har det blivit allt vanligare att anlita städhjälp. Framför allt beror det på att det blivit billigare att göra det tack vare RUT-avdraget. Det betyder att även de hushåll som inte är höginkomsttagare kan ha råd att anlita en städfirma. Hur höga kostnaderna blir beror främst på hur ofta man vill ha städbesök och vad den ska innefatta.