Trädgårdsmöblemang

Vi har tidigare talat om att anlägga en trädgård. För att kunna riktigt njuta av trädgården så vill man givetvis kunna sitta i den; tillsammans med sin familj eller sina vänner.

Trädgårdsmöblemang

Eller varför helt enkelt inte kunna sätta sig ner med morgonkaffet alldeles för sig själv och njuta av blommorna och fågelkvittret. Det finns väldigt mycket att välja på när det gäller trädgårdsmöbler. Det handlar både om typ av möbler och om färger, storlekar och priser. För att få det man själv vill ha bör man först fundera igenom ordentligt vad det är man vill ha ut av sin trädgård och sedan fatta beslut om inköp. Ta gärna mått på de delar där du tänkt att placera möblerna och gör en liten skiss innan du går till möbelaffären.

Typ av möbler

Det vi svenskar först och främst vill är att ha en plats där man kan sitta ute och äta tillsammans med familj och vänner. Ett matbord, ett par stolar och en hård soffa är alltså det grundläggande. En annan möbel som är viktig om man vill sita länge ute i sin trädgård är förstås ett solparasoll. Behöver du tips och idéer på inköp till din trädgård så kan du besöka Gardenhome.se, där hittar du även ett digert utbud av både möbler och annat material.

Material

För oss romantiker passar förstås trämöbler bäst. Det man bör tänka på är dock att trämöbler kräver helt andra underhållsinsatser än metall eller plast. Dessutom kan trä kräva mer förvaringsutrymme under vintern än plastmöbler på grund av sin konstruktion. Det glädjande är dock att det numera finns möbler av icke-naturmaterial som nästan känns som om de vore gjorda av trä. En annan möbel som är viktig om man vill sitta länge ute i sin trädgård är ett solparasoll.

Njut av sommaren även om det regnar och är kallt!

Ett bra tips av oss som bor i Sverige är att se till att den bästa sittmöbeln finns under tak eller är skyddad på annat sätt och kan hålla värmen!