Planera väl inför sommarens altanbygge

Att bygga en altan från grunden kan vara ett rätt så komplicerat jobb, speciellt om du aldrig tidigare byggt en altan. Då gäller det att läsa på och planera ordentligt. Det finns gott om information och videor på nätet som går igenom allt från början till slut.

En ordentlig grund är a och o om du vill att altanen ska vara stabil och hålla länge. Du behöver bra virke och starka balkar. Men först bör du mäta upp och gräva hål för plintar. Ju större altan du vill ha, desto fler plintar behöver du gjuta.

Det är lättast att bygga altanen på våren när tjälen i marken har släppt. Vanlig betong kan även spricka om du gjuter i minusgrader. Vill du gjuta när det är kallt ute behöver du skaffa speciell betong som klarar upp till tio minusgrader. När plintarna är klara kan du börja fästa balkar för att sedan skruva på trallen när du är nöjd med grunden.

Hitta allt du behöver till din altan på nätet

När du ska bygga en altan behöver du ordentliga verktyg, det kommer göra byggandet roligare. Du behöver även införskaffa virke och det är lika bra att skaffa allt på en och samma gång. Ta en titt här och se vad som finns att välja på.