Renovera taket

Ett stilrent tak kan faktiskt lyfta hela huset och ge ett snyggare intryck. Nu är det ju inte så att man lägger om sitt tak titt som tätt men ibland händer det. Ett hållbart och tätt tak är ett måste för ett välskött hus. Har du återkommande problem med din villa kan ett nytt tak vara aktuellt då det skyddar mot både väder och vind.

Tak

Det kanske är vanligare att ställas inför frågan om byte av tak om man bygger nytt. Det gäller förstås även garage, uthus och gäststuga. Vid val av tak ska man ta sig en ordentlig funderare på vad som behövs, troligt är att valet aldrig kommer tillbaka. För att få en överblick över de olika materialen och formerna som finns tillgängliga kan du läsa den här artikeln i Ica Kuriren.

När man satt sig in i grundtyperna kan man titta vidare efter lite nya designgrepp. En spännande möjlighet är falsat plåttak. Karaktären i våra städer skapas bland annat av husens plåttak. I Sverige oftast i svart eller rött, medan till exempel staden Paris får sin härliga karaktär från hus i antikvitt med naturligt stålfärgade plåttak.

Här rör det sig om handfalsade plåttak som är mycket dyrt, och att vara plåtslagare är en svår konst. Det finns dock innovationer på området, kostnaden kan bli betydligt mindre om du använder dig av en nyare form av takplåt. Ett tak av falsad plåt ger ett stramt och stilrent intryck. Falsat tak är dessutom väldigt hållbart och kan vara lätt att lägga själv om man är lite händig av sig.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv