Snygg förvaring i hemmet

Förvaring behöver inte vara ett nödvändigt ont i hemmet, det kan vara en inredningsdetalj som vilken annan. Du behöver så klart vara smart i dina förvaringsval, speciellt om du har begränsat med utrymme. 

Hyllor

Utnyttja hyllor i alla rum, om du inte har något att lagra på dem kan du använda dem för att dekorera rummet. Istället för en billig spånhylla från IKEA kan du köpa vackra varianter i mässing eller krom. Tänk på att äkta mässing oxiderar och blir fläckig med tiden, den behöver putsas för att behålla sitt blanka och nya utseende. Om du har lite svängrum i ett rum kan en hylla vara i vägen men det löser du bara genom att sätta hyllorna nära taket. Välj ut lite djupare hyllor och nyttja takhöjden för att förvara säsongskläder eller juldekorationer. Då behöver du bara klättra upp och hämta grejorna en gång om året.

Sittpuffar

En sammetsklädd sittpuff har varit populär sedan förra året och trenden fortsätter in i 2019. Puffen är inte bara en extra sittplats när du har fullt hus, den har också ett avtagbar lock med förvaring inuti! Här kan du dölja vardagsrumsprylarna som inte behöver vara framme varje dag såsom korsordet du löser ibland, dosor till dina spelkonsoler och så vidare.

Platsbygg garderoben

Snygga till din garderob genom att bygga in den i väggen. Du behöver bara några trälister och tålamod. Det kan vara ett passande projekt för dig som är nybörjare på snickerier. Grundstommen är redan klar, du behöver bara sätta fast ett ytskikt och måla eller tapetsera. Det som kan vara lite klurigare är att bygga eller modifiera garderobsdörren men tur nog finns det gott om tips online.

Kista

En stor kista (dvs som en skattkista) kan vara en lite mer unik inredningsdetalj. De kanske mest förknippas med lite äldre inredningsstilar men går att hitta i många olika utformningar och designer. Utöver att erbjuda en mängd utrymme blir det också bara en snygg del av inredningen. Du kan till och med använda kistan som en litet bord.

Öppen väggförvaring

Öppen förvaring på väggen blir en del av inredningen precis som tavlorna och liknande. Detta är ett tillfälle att få en mer personlig touch på inredningen då du kan hänga upp lite allt möjligt. Även stora objekt som en cykel kan hängas upp på väggen och bli en del av rummet.