Odla hemma i lägenheten

Även om man bor i en liten lägenhet så finns det möjligheter att odla hemmavid det som man behöver för matlagning och annat. Man kan ah ett stort intresse för att ta fram egen odlade örter och annat som man gärna använder sig av i sin kokkonst.

Odla med Micro Green

Många har en bild att man ska ha en stor trädgård eller någon kolonilott för att kunna få fram goda ätbara växter. Detta stämmer inte utan du kan i miniformat odla fram olika örter och krasse i diverse former. Dessa kan du ställa i köket var helst du har en lite plats. Här kan du hitta så kallade Green Farms en så kallad Micro Green där du fyller på med jord och lägger fröer som du vill odla. Inom 7 till 10 dagar så har du din odling klar. Ställ allt så det får tillgång till solljus.

Odla på balkong

Om du har tillgång till en balkong så kan du avsätta lite yta för att odla där. Ett miniväxthus kan du enkelt skapa för att odla lite av varje. Det går att odla direkt i stora krukor. Så om du vill ha lite tomater så skaffa dig en kruka i någon modell och sätt dina tomatplantor i denna. Det är enkelt att odla på balkongen och även om du är ny på detta så kanske du kan få lite grönsaker ditt första år. Man lär så långe man odlar och nästkommande år så har du årets erfarenheter att ta med dig. Nästkommande år så kanske det blir än mer tomater eller vad du väljer att odla.