Underhålla en villa

Att äga en villa betyder en stor mängd frihet med vad man kan och inte kan göra med sin bostad. Men å andra sidan kräver det också en hel del ansvarstagande. En väldigt viktig del av villaägande är att sköta underhållet på huset. Det ser först och främst till att bostaden är säker på alla sätt och vis. Men det kan även hjälpa en att hålla uppe värdet på bostaden tills när det blir dags att sälja.

Taket

Ett bra tak kan hålla i många årtionden och mer om man bara sköter det. Vilka åtgärder som krävs beror självfallet på vilket typ av tak man har. Men att se till att regelbundet se över taket är det mest grundläggande underhållet.

Fasaden

Olika fasader behöver olika mycket underhåll under sin livstid. Träfasaden behöver i särklass mest underhåll men det är ofta ett jobb man kan sköta själv. Putsade fasader kräver inte lika mycket men om de behöver repareras är det ofta ett jobb man bör lämna över till en hantverkare. Tegelfasader har i regel minst behov av underhåll av alla fasadtyper, men då är de också dyrare att skaffa.

Fönster

Under de senaste årtiondena har det varit en stor våg av fönsterbyte från gamla tvåglasfönster till moderna och bättre ljud- och värmeisolerande treglasfönster. Hållbarheten av dessa är ofta riktigt bra och det mesta man behöver göra förutom rengöring av fönstren är att se till att måla på konstruktionerna runt dem med bra och skyddande färg.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv