Snyggt i trädgården – några tips

Finns det någonting bättre än en härlig och lummig trädgård? Troligtvis inte skulle nog många trädgårdsentusiaster svara på den frågan. Framför allt på sommaren är en tjusig trädgård fullt av utslagna härliga blommor och växter något av det absolut vackraste som finns. Men hur gör man då för att skapa den där perfekta trädgården? Här nedan följer några tips och råd.

Rätt stil i trädgården

Innan man sätter igång med att skapa sin drömträdgård gäller det att bestämma vilken stil man vill ha på sin trädgård. Ska det vara en trädgård full med färgglada och härliga blommor eller är man mer ute efter en trädgård som är variationsrik med mycket stenar, små grusgångar och dylikt. En annan variant är att skapa sig en köksträdgård med egna odlingar.

Ta hand om trädgården

För att en trädgård ska vara vacker är det viktigt att den underhålls och verkligen sköts om på ett bra sätt. Ett bra tips är att under våren och sommaren ge trädgården en liten stund varje dag och gå runt och vattna och dylikt. En liten tidsinvestering varje dag är definitivt något som kommer att betala av sig på sikt.

Var innovativ

En trädgård är inte bara blommor och gräsmattor utan det är också något av ett konstverk. Därför ska man inte vara rädd för att pröva nya grepp, vara innovativ och ändra på saker och ting. Även om en idé eller tanke till en början kan kännas helt galen så är det ofta så att det i slutändan blir någonting riktigt bra. Ett bra tips är att alltid ha en eller ett par nya projekt på gång för att hålla trädgården levande.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv