Lägga märke till osynliga problem i hemmet

Ett hus behöver en hel del underhåll genom åren och det är inte alltid enkelt att veta vad man måste vara uppmärksam på. Vissa besvär kanske man aldrig ens stöter på även om man är husägare livet ut. Men att veta hur man märker av dessa innan de blir stora problem är kunskap alla borde ha.

Problem med avloppet

Avloppet är en del av huset vi aldrig riktigt tänker på förrän vi upplever ett problem med det. Det absolut mest vanliga är att det blivit stopp i avloppet. Innan det dock blir stopp helt och hållet kan man börja märka av att vattnet rinner undan långsammare än normalt. Många gånger räcker det då att rensa vattenlåset men om det fortfarande inte rinner som det borde kan det handla om ett stopp som håller på att formas. Allmänna Rörjouren rekommenderar då att man använder sig av en kamerainspektion för att identifiera problemet och sedan vidtar de rätta åtgärderna.

Läcka i vattenledning

En läcka i en vattenledning kan vara ett riktigt allvarligt problem. Och något man inte lätt upptäcker innan det är riktigt långt gånget. Ett hål så litet som tjockleken av en vanlig penna kan leda till ett läckage så stort som 1000 m³ varje månad. Misstänker man en vattenläcka bör man först se till att alla kranar är åtdragna och sedan ta en titt på vattenmätaren. Om det lilla svarta kugghjulet under räkneverket rör på sig kan det mycket väl vara en läcka det handlar om.

Fuktskador i badrum

Även om tekniskt sett alla rum kan drabbas av fuktskador är det badrummet som löper överlägset störst risk för detta. Anticimex menar att ett av de tidigaste tecknen på en möjlig fuktskada är en unken lukt. När det gått så långt att man börjar se fuktfläckar på vägg, tak eller golvet handlar det oftast om en skada som nu måste åtgärdas.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv