Fixa avloppet utan att byta ut det – Relining

Att ha ett mysigt och vackert hem är något alla önskar sig. Dock finns det flera saker som kan inverka på hur vackert och mysigt det egentligen är. Här talar vi inte om det estetiska, utan ett behov av att allting verkligen fungerar.Något som kan vara väldigt frustrerande är om vatten och avlopp inte fungerar. Bor du i hyresrätt eller bostadsrätt, är det värden eller föreningen som ska se till att allt fungerar som det ska. I det fallet ska rörspolning ske för att behålla livslängden på rörsystemet.Här kan även en behovsanalys ske, där du snabbt får reda på om du behöver utföra relining eller stambyte. Fördelen med relingen är att du slipper byta ut rören. Läs mer här och få en uppfattning om proceduren.

Relining istället för stambyte

För det första kan relining aldrig ersätta ett stambyte. Dock kan det vara ett ekonomiskt fördelaktigt val. Något som gör att du kan få mellan 15 – 30 år extra innan ett stambyte måste ske.När en relining sker reparerar och renoverar du de gamla rören och stammarna i en fastighet istället för att byta ut dem. Något som skapar mindre problem för alla som bor i en fastighet.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv