En hel del att tänka på inför stambytet

Att avlopp och rör fungerar är något vi måste kunna lita på. Det kan vara otroligt stressigt och frustrerande om problem uppstår med dem.

Visserligen kan en bra rörmokare lösa många problem, dock kan rören behöva mer än så. Om det går så långt att du behöver göra till exempel ett helt stambyte så finns en del att tänka på.

När relining inte räcker

En relining är ett betydligt mindre ingrepp på rören som både är billigare och går fortare än ett komplett stambyte. Dock räcker det inte alltid med relining utan du behöver gå ett steg längre och välja stambyte.

Gör dig redo för stambytet

Förbered er inför ett stambyte genom att träffa en fastighetskonsult för att bestämma exakt vad ni behöver göra. Du bör även titta på eventuellt ROT-avdrag och påbörja den processen.

Under stambytet finns ofta möjligheten att bo kvar. Då måste du dock tänka på saker som provisoriska duschar och toaletter. Om du istället väljer att flytta ut så måste du se till att dina möbler och ägodelar är skyddade från byggdam och skador.

Å andra sidan kommer du sedan hem till ett sprillans nytt badrum du kan njuta av.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv