Dekorera på balkongen

En tom balkong ser så ledsen ut. Tänk på balkongen som ett extra rum i lägenheten eller övervåningen på villan. Behandla den som en yta som borde maximeras för avslappning och skönhet. 

Möbler

Det lättaste är att köpa möbler som tål regn och snö vilket innebär rostfritt stål eller plast. För att mjuka upp de hårda formerna kan du skaffa sittkuddar som du tar in och förvarar i förrådet under höst och vinter. Hos E&K kan du köpa möbler in återvunnen plast, bekvämt och miljösmart!

Odling

Ta tillfället i akt och odla lite. Hos Simbadusa kan du köpa frön till vackra blommor och frön till grönsaker och örter. Har du en liten balkong kan du hänga upp en blomlåda över räcker eller på fasaden för att få ut mer av ytan. Vill du slå på stort och har plats, kan du till och med odla potatis på balkongen. Du behöver bara jord och några hinkar.

Golvet

Ett balkonggolv i lägenhetshus är ofta kall, tråkig betong. Det är inte skönt att stå på och är inte vackert att titta på. Du kan lägga trall på balkongen, det finns klicktrall i alla färger. Vill du låtsas att du befinner dig i naturen kan du använda fejkgräs som är mjukt under fossingarna.

Belysning

En balkong ska gå att nyttja under hela dagen och in på sena natten. Men ingen vill sitta på en mörk balkong där man knappt ser sin bordskamrat. Du kan kontakta föreningen eller hyresvärlden och fråga om du får dra ut fast belysning. Annars är dina bästa val massor med levande ljus och solcellslampor.

Välkomna

Ett vackert hem är något jag brinner för. Inredning och design kan uttrycka sig på många olika sätt och man kan med små medel förändra hela intrycket av ett rum. Vi vill här ge tips och ideér för hur man med enkla medel kan göra just sitt hem så vackert det bara går. Med allt ifrån färg, form, möbler eller inredningsdetaljer. Jag hoppas ni hittar det ni söker efter. Lämna gärna synpunkter eller tips ni med. Linnea

Kategorier

Arkiv