Starta en odling i köket
Färska grönsaker, örter och liknande är inte bara underbart att ha på tallriken, de kan också bli vackra dekorationer till köket. Att starta sin egen lilla odling i köket är inte svårt och går att göra även om man är en nybörjare.En kryddodling i köksfönstret är något alla kan dra nytta av. Känslan av att få tillsätta något egetodlat och nyskördat till en måltid är en härlig känsla. När man en gång har fått smaka på den kommer man aldrig vilja gå tillbaka. Kryddor som är möjliga att odla inomhus kan man göra en lång lista av och några av de mest populära inkluderar:
- Basilika
- Dill
- Persilja
- Timjan
- Salvia
- Gräslök
- Pepparmynta
- Koriander
- Rosmarin
- Oregano
Somliga är dock mer lämpad inomhusodling än andra och det är bäst att alltid kolla upp förutsättningarna och kraven för varje typ av krydda man vill odla först. Många kryddor kan skördas efter 4-7 veckor och lämnar man bara tillräckligt av plantan får man även nya skott.Vill man ha grönsaker behöver man ofta lite mer utrymme men annars finns det fortfarande många bra alternativ några favoriter bland köksodlare inkluderar:
- Sallat
- Morötter
- Tomater
- Rädisor
- Paprika
- Avokado